Pretvarjajte se, da ste na letalu

Večina današnjih mobilnih telefonov ima funkcijo, ki omogoča njihovo varno uporabo na letalu, kjer je brezžični prenos prepovedan. Če ste torej prisiljeni po mobilnem telefonu govoriti ure in ure, ga raje prestavite v ta način delovanja.

Držite ga stran od sebe

Pazite, da mobilni telefon ne prenašate preveč blizu telesa - torej v žepu, saj je mobilni telefon pravzaprav miniaturna antena, ki ves čas dobiva in oddaja informacije. Tudi moški naj ga raje pospravijo v žepek torbice.

cellphone21.jpg

Pustite ga izven spalnice

Mnoge mobilni telefon spremlja ves dan, s seboj pa ga vzamejo tudi zvečer, ko se odpravijo spat. Glede na to, da lahko opravljajo tudi funkcijo budilke, ga marsikdo položi kar na svojo nočno omarico. To pa pomeni, da je njegova glava še naslednjih osem ur v njegovi neposredni bližini.

Pošiljajte sporočila

Namesto da bi ljudi klicali, jim raje pošiljajte sporočila. Ta način uporabe mobilnega telefona namreč oddaja veliko manj sevanja, poleg tega pa še prihrani nekaj denarja.

cell_phone_radiation_and_health_effects_part_1.jpg

Uporabljajte slušalke

Večina mobilnih telefonov je danes v paketu s slušalkami. Če že morate govoriti, si torej nataknite slušalke, ki bodo preprečile, da se valovi mobilne telefonije prenašajo povsem blizu vaše glave. Če ste sami, lahko prižgete tudi zvočnik.