Pri opremljanju domačega kotička za vadbo bodite pozorni na nekaj osnovnih pravil, kot so položaj naprav, izbira talnih oblog, stenskih barv in razsvetljave. Pomembno je, da prostora ne preobremenite z množico različnih naprav za vadbo. Poenostavite ga in razbremenite. Vanj lahko postavite akvarij, slike, zavese, dekorativne blazine – tako bo prijetnejši za vadbo.

Organizirajte prostor po lastnih željah in potrebah

fitnesterasa.jpg

Včasih je dovolj že nastavljiva klop, nekaj uteži, žoga za pilates... Hišno kolo ali kakšno drugo napravo za kardio-vadbo postavite v bližino okna, če imate lep razgled, ali terase, kar vam bo posebno v toplejših dneh v užitek. Če imate več naprav, jih razporedite ob steno, na sredini pa naredite prostor za vadbo na tleh. Prostor boste vizualno povečali tako, da boste na steno razporedili ogledala. Sprememba bo velika, prostor bolj svetel, vi pa se boste med vadbo lahko tudi opazovali.

Gumijasta tla ali blazina so eden izmed osnovnih elementov v vsaki telovadnici. Gumijaste talne obloge lahko položite v obliki traku ali kvadratne plošče, ki bo zaščitila tla pred obrabo in absorbirala zvok. Sobo za vadbo uredite tako, da vas bo njen videz pozdravil že ob prihodu. To boste najlaže dosegli s stenami v živahnih barvah, ki bodo stimulirale vaše razpoloženje. Pastelne barve so bolj umirjene in zato tudi bolj dolgočasne, zato niso ravno najboljša izbira za to vrsto prostora.

Poigrajte se z dekorativnimi detajli

fitnes3.jpg

Tudi fototapeta z motivom narave je lahko dobra izbira za hišni fitnes, saj nam prikliče spomin na vadbo v naravi. Pojačajte razsvetljavo v sobi in poskrbite, da bo kar najbolj enakomerno razporejena.

V telovadnico postavite nekaj rastlin, ki bodo polepšale prostor in čistile zrak. Tako boste poleg estetike poskrbeli tudi za zdrav prostor. Sobo za vadbo lahko kadar koli obogatite z dodatnimi vsebinami. Opremite jo z majhnim hladilnikom, v katerega boste shranili energijske napitke, ali aparatom za vodo. Prostor okrasite tako, kot kateri koli drug ambient v stanovanju – tako bo prijetnejši za vadbo.