Prerasli ste sosesko

Morda ste si pred petimi leti želeli živeti v bolj mladostnem okolju, ki omogoča veliko zabave in kjer se vedno nekaj dogaja, sedaj pa bi se radi umaknili nekam, kjer vam ne bo treba vsak dan poslušati sosedove glasbe.

Začenjate družinsko življenje

Če načrtujete prihod novega družinskega člana, bo morda življenje za vas veliko lažje, če se boste preselili v varnejšo sosesko, ki ima veliko otroških igrišč, blizu pa so tudi dobre šole, ki jih bo vaš otrok obiskoval kasneje.

24th_street.jpg

Nimate dovolj prostora

Ko vaši otroci dopolnijo starost, v kateri potrebujejo več zasebnosti (torej svojo sobo), se je priporočljivo preseliti v nekoliko večje stanovanje. To pa pogosto pomeni, da je treba  nepremičnino poiskati bolj na obrobju mesta, kjer so cene nižje.

Imate novo delo

Če ste zamenjali delovno mesto, premislite, ali ne bi bilo vaše življenje veliko bolj kakovostno, če bi se preselili bližje službi in vam ne bi bilo treba potovati na delo. Tako bi vsak dan prihranili kopico časa.

Vaša soseska postaja nevarna

Če vas je čedalje večkrat strah hoditi okoli svojega doma, vsak trenutek, ko so otroci zdoma, pa trepetate, je veliko bolje čim hitreje poiskati novo stanovanje. Poleg tega je treba nepremičnino v soseski, ki razvojno nazaduje, prodati, preden ji dokončno pade cena.

1228034239stanovanjsko_naselje_prvomajska_nova_gorica.jpg

Cena vaše nepremičnine raste

Če je cena vašega doma izredno visoka, morda ni odveč pomisliti, ali bi ga prodali in za ta denar kupili večje in boljše domovanje v soseski, ki je morda v tem trenutku manj priljubljena, vendar pa zato ni prav nič slabša. Morda vam nekaj denarja na računu celo ostane.

Imate preveč prostora

Ko otroci zapustijo družinsko gnezdo, se je pametno preseliti v domovanje, ki je manjše oziroma ravno prav veliko. Prihranili pa ne boste samo s selitvijo, ampak tudi s kasnejšimi stroški za vzdrževanje. Morda se lahko preselite tudi bližje otrokom in vnukom ali pa nekam, kjer ste si vedno želeli živeti (denimo na morje).