Najprej dobro razmislite in določite prostor, ki ga imate. Morda je ob kopalnici kakšna manjša neizkoriščena sobica, ki bi jo lahko uporabili, da povečate razpoložljiv prostor.Pri prenavljanju kopalnice raje ne tvegajte in razmislite o najemu profesionalca – ali pa ga vsaj prosite za nasvet. Tudi na videz najbolj enostavna opravila so za amaterje marsikdaj prezahtevna.

aaaa.jpg

Vsak projekt prenove potrebuje nekakšen načrt, spremembe se ne zgodijo spontano, čez noč. In pozabite na resničnostne šove, kjer v pol ure na novo postavijo vso hišo. Nikar ne hitite, to mora biti prijetna izkušnja, vi pa morate biti naspani in zdravi – nikakor ni treba, da je prenova kopalnice stresna.

Narišite tloris prostora

Da boste ustrezno začrtali bodoči videz kopalnice, morate narisati tloris prostora. Obstaja veliko računalniških programov, s katerimi bo ta proces hiter in nezapleten, še vedno pa se lahko poslužite tudi »stare šole« oblikovanja, pri kateri potrebujete merilni trak, papir, svinčnik in ravnilo. Izmerite kopalnico od stene do stene in tloris v pomanjšanem merilu izrišite na list. Tega boste lahko odnesli s seboj v trgovino, da boste osebju  pokazali, koliko prostora imate.

the_small_bathroom.jpg

Če imate na razpolago manjši prostor, je tu nekaj idej, kako ga optično povečati. Odločite se za samostojne lijake in ne takšne, ki so vgrajeni v omarico, saj ti zavzamejo več prostora, kar v tesnih prostorih ni dobrodošlo. Če nimate majhnih otrok, se odločite za kabino za prhanje namesto za kad.

Nevtralne barve so najbolj varne

Če nameravate v bližnji prihodnosti stanovanje prodati, je najbolje in najvarneje, da za kopalnico izberete nevtralne barve. Če pa nameravate ostati v tem stanovanju, se lahko malce poigrate po svojem okusu. Bodite pa pozorni, da bo barva v skladu z različnimi oblikovalskimi elementi v prostoru. Odločite se za eno nevtralno in do dve močnejši barvi. Te lahko uporabite na stenah, manjših dodatkih, ročnih brisačah, nevtralna barva pa naj krasi tla.

greenbathroomrenovation.jpg

Prenova kopalnice je vznemirljiv projekt – ko ga boste končali, boste kot ponosna mati, ki želi vsem pokazati svojega otročička.