V predsobi in kopalnici ni nobene filozofije, ker so odtoki podani in tudi nimamo veliko izbire glede pozicije elementov. Za vrata sem umestila ozko garderobno omaro. Med kuhinjo in vežo bi lahko umestili morda samo drsna vrata, ker bi bila klasična moteča. Prva sprememba, ki sem jo naredila, je preboj stene (med jedilnico in dnevno sobo) na sredini. Tako imamo vsaj desni kot v dnevni sobi, ki ga lahko izkoristite za postavitev TV-sprejemnika. Pa še v jedilnici je veliko bolj prijetno sedeti ob nekakšni steni, ne na »prepihu«.

Predlagam postavitev kuhinjskih elementov v obliki črke L, s koritom in vodo takoj ob steni kopalnice, preostali elementi so locirani ob drugi steni, zadnji je hladilnik, ob njem dvignjena pečica.

V dnevni sobi je najelegantnejša rešitev s postavitvijo sedežne garniture ob najdaljšo steno, TV pa v diagonalnem kotu, v drugem nižja omarica.

Glede spalnic predlagam med obema večjo garderobno sobo, kjer boste lahko spravili sezonsko garderobo in še marsikaj. Namreč ker je prostor resnično dolg (10 metrov), bi bil prav gotovo slabo izkoriščen samo za dve spalnici.

Darja Hughes, dipl. design. inter.