Po navadi na steklo gledamo kot na uporaben in manj kot na dekorativni element stanovanja. Pa vendar je interjer, ki ga razsvetljuje naravna svetloba, ki prodira skozi steklene površine, videti tako lepši kot tudi večji. 

steklosvetloba.jpg

Steklo vnaša svetlobo na naraven način; po potrebi ga lahko zastremo, ali poudarimo. Ko govorimo o odboju svetlobe in osvetlitvi površin, ima ta material čudežno moč.

Stekleno pohištvo

steklopohistvo.jpg

Mize, stoli, ogledala… Seznam bi lahko dopolnili še z mnogimi drugimi steklenimi predmeti, ki jih vsak dan uporabljamo v gospodinjstvu. Steklene površine miz v jedilnici in pisarni dajejo prostoru eleganco in stil. Steklo v kombinaciji z lesom, usnjem in kovino pa vnaša v interjer urbano industrijsko estetiko, ki lepo popestri dom.

Unikatna oprema

steklopisarna.jpg

Ste kdaj razmišljali, da bi kuhinjo polepšali s steklenim delovnim pultom ali dekorativnim steklenim zidom, ki se lepo poda tudi v kopalnico? Sodobni interjerji uporabljajo steklo na edinstven način. Če imate radi gladke in sodobne detajle, namestite steklo v prostore, ki imajo stik z vlago, kot sta na primer kuhinja in kopalnica. Steklena pregradna stena med spalnico in kopalnico je prav tako svež in lep element doma. Steklo lahko prepušča svetlobo ali z matiranim videzom ohranja vašo intimnost.

Preplet zunanjega in notranjega sveta

steklozimski.jpg

Če bi radi, da bi vaš dom zasijal, vnesite steklo v večino sob vašega doma. Da pa boste dom kar najbolje povezali z okolico, uporabite velike steklene površine (okna, vrata, zimske vrtove…) in pohištvo, s čimer boste okolico lepo spojili z notranjostjo stanovanja.

Bodite ustvarjalni

Ko govorimo o steklu, je dovoljeno skoraj vse. Nekaj pozornosti velja nameniti le učinkom, ki jih lahko dosežemo s tem materialom: steklo lahko stanovanje popestri in vanj vnese toploto ali pa ga izolira in mu nadene hladen videz. Če ga boste uporabljali premišljeno in v manjših količinah, boste osvežili ambient in mu nadeli klasičen videz, ki traja.

Kako lahko uporabite steklo v interjerju, si oglejte tukaj.