Se vam je že zgodilo, da ste sanjsko lepo hišo obiskali čez dan, ko pa ste na obisk prišli zvečer,  je bila zgodba povsem drugačna: vhod je bil temen in nevabljiv? Dobro načrtovana razsvetljava hiše polepša okolico, ki je bolj vabljiva in varnejša za hojo. Z vrtnimi lučmi osvetlite vrt in tako lepo dopolnite arhitekturne detajle, vrtne poti in glavno verando. Vaš dom naj bo videti privlačen tako podnevi kot ponoči!

Poudarite arhitekturni stil

z2.jpg

Ne glede na to, kakšen je vaš dom – moderen, minimalističen, star več sto let in opremljen v starinskem slogu - arhitekturni detajli so tisti, ki mu dajo edinstven videz in značaj. Ozrite se na vaš glavni vhod in poiščite detajle, ki potrebujejo barvno prenovo. Okna, vrata, žaluzije, štukature, strešniki, žlebovi – vse to lahko poudarite z barvo in pričarate povsem drugačen in bolj vabljiv videz hiše

Mešanje različnih materialov

Pogosto je najboljši način za polepšanje glavnega vhoda v hišo uporaba obstoječih materialov, ki jim dodamo vrsto novih. Opeka, kamen, skrilavec, skodle, les in kovina bodo - če jih boste sestavili v zanimiv geometrijski vzorec različnih barv in z njim popestrili nekatera mesta na fasadi - prav lepo popestrili videz nekoč nezanimivega vhoda.

Poenostavite si delo

z3.jpg

Ste že opazili, da so najbolj privlačni prav drobni, skoraj neopazni detajli, ki se na subtilen način dotaknejo duše, ko to najmanj pričakujemo? Namesto  močnih barv, ki bi poudarile vhodna vrata, se lahko odločite in zamenjate kričeči slog za bolj umirjenega.

Če do vrat vodijo stopnice, jih polepšajte z mozaikom iz keramičnih ploščic in plošč iz lomljenca. Tudi vrtne poti, polepšane z okroglimi kamenčki, bodo naredile vtis. Ne pozabite niti na prenovo detajlov, kot so hišna številka, poštni nabiralnik, vrtna ograja…

Ozrite se tudi k sosedom

z4.jpg

Glavni vhod bo s primerno osvetljavo, arhitekturnimi detajli in drugimi dodatki kar vabil v hišo. Za še več idej pa se ozrite tudi po vhodih sosednjih hiš – nikoli namreč ne veste, kaj vas bo navdihnilo!