Projekt bodo zgradili med tamkajšnjimi parki in glavno ulico Kurortny Prospekt, na vidnem in dvignjenem mestu, s pogledom na glavno pristanišče in marino. Izbrana lega bo omogočila razvoj okolice in predstavlja simbolni prehod med mestom, naravo in morjem.

sochi.jpg

Poslovni, stanovanjski in zabaviščni del

Na 40.000 kvadratnih metrih površine bodo najprej postavili dve visoki in široki ploščadi, zgrajeni kot poslovni in zabaviščni kompleks, ki hkrati služi kot podlaga stolpnicam. Spodaj bodo izkopali tri nadstropja kletnih prostorov; nad tlemi pa se bosta dvigali dve elegantno in sodobno oblikovani, devetnajstnadstropni stolpnici, v katerih bodo stanovanjski in poslovni prostori.

sochi_sketch_2.jpg

Stolpnici bosta ponudili 220 stanovanj  v velikosti od 90 do 360 kvadratnih metrov. Glavna značilnost zgradb bodo premišljeno in estetsko nepravilno postavljena posamezna nadstropja, ki bodo zložena druga nad drugo tako, da bo prostor etaže čim večji ter da bodo beli balkoni in terase omogočili razgled na pokrajino v vseh smereh.

1305052551_sketch_02_992x1000.jpg

Območje kot novo središče mesta

Spodnji ploščadi bosta predstavljali javne površine ter povezovali stolpnici z okolico in bližnjim parkom; s številnimi zunanjimi terasami in restavracijami na vrhu objektov bosta zgradbi integrirani v naravo in okolico. Tako bodo zgradbe in javne poti iz parka ter vse do marine postale mestno središče.