Doma ne puščajte denarja in dragocenosti

Obstaja veliko različnih  ustanov, kjer lahko varno pustite vaše dragocenosti. Tako boste med počitnicami mirni, saj boste vedeli, da so stvari, ki so najbolj dragocene, na varnem.

Ne zagrnite zaves

Nekaj dni zagrnjene zavese so prvi znak, da ni nikogar doma. Zavese, rolete in žaluzije zato vedno puščajte odgrnjene ali na pol odgrnjene oziroma spuščene.

633966515398808634_vlomilec_j.jpg

Praznite poštni nabiralnik

V času vaše odsotnosti bo vaš nabiralnik slej ko prej natrpan s pošto. Lopovu je to dovolj, da predpostavi, da ni nikogar doma. Vedno prosite osebo, ki ji zaupate, naj vam vsak dan sprazni poštni nabiralnik.

Na odzivniku ne puščajte sporočila, da ste odsotni

Mnoge družine naredijo ogromno napako, ko na telefonskem odzivniku pustijo sporočilo, da so na počitnicah. Ena od metod vlomilcev je prav klicanje na vašo domačo številko, da preverijo, ali se jim bo kdo javil. Tako bodo takoj vedeli, da je hiša prosta, česar pa si ne želite, kajne?

57e3dd69eb16c76dc570e687aa3a5f53.jpg

Ključ stanovanja pustite pri osebi, ki ji zaupate

Pustite ključe stanovanja pri sosedih. Najbolje, da jih zaupate najbližjemu sosedu ali pa tistemu, ki bo praznil vaš poštni nabiralnik. Pomembno je, da nekdo občasno vstopi v stanovanje in preveri, ali je vse v redu. Naj prižge luč ali odstre zavese, da bo videti, kot da je nekdo doma.

Namestite varnostni sistem

Varnostni sistem je morda najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite za varnost svojega doma. Poleg protivlomnih vrat, ki so prva barikada proti tatovom, si omislite tudi alarmno napravo, ki bo dom varovala pred neželenimi obiskovalci.