Se še spomnite, kdaj ste se nazadnje povsem prepustili okusu, barvi in vonju jedi? Lastniki dveh dunajskih restavracij se zgoraj napisanega dobro zavedajo. Zato so se odločili, da svojim gostom ponudijo mir in užitek ob hrani v temi - posebno izkušnjo večerje v temi, kjer se jedcem izostrita čuta za okus in vonj.

Užitek ob hrani z vsemi čutili

r2.jpg

Osebje restavracije „Noir – the dark side of the spoon“ goste najprej sprejme v prostoru, kjer dobijo aperitiv in si izberejo vegetarijanski, orientalski, mesni, ribji ali perutninski meni. V omarice odložijo svetleče in dragocene predmete, nato pa jih slepi in slabovidni sodelavci popeljejo v popolnoma temno restavracijo, kjer vonjajo, okušajo in tipajo različne jedi brez kosti in koščic.

Večerja traja tri do štiri ure, nato pa obiskovalcem v osvetljenjem preddverju razkrijejo, kaj natančno so jedli. Lastniki restavracije želijo gostom pokazati, kako lahko hrana uživamo z vsemi čuti, ki smo jih v dobi hitre prehrane povsem zanemarili.

Večerja v temi za valentinovo

r3.jpg

Takšna nenavadna izkušnja je lahko tudi izvirna domislica za obisk Dunaja za valentinovo z izbranko oziroma izbrancem. Kako je v svetu teme, pa lahko izkusite tudi med domačimi stenami. Za svojega dragega lahko ob bližajočem se dnevu zaljubljencev pripravite večerjo v popolni temi ali v soju sveč. Pripravite različne poslastice močnih in polnih okusov, privoščite mu kakšen afrodizijak...

Slane paličice, ovite s pršutom in postrežene z melono, sočne jagode, potopljene v čokolado, ostrige z okusnim sirom, grozdje in izbrano vino obljubljajo dolg in nepozaben večer.