Pri opremljanju doma ne smemo pozabiti na predsobo, ki naj ne bo dolgočasna in pusta, temveč naj odraža igriv in živahen stil. Terakota oranžna je idealna barva za poživitev običajno dokaj slabo osvetljenih hodnikov in stopnišč, ki se odlično poda zraven lesenega pohištva, dekoracije ali stopnic.

Barva sten

Za topel in prijeten videz barve stene premažite s svetlo oranžnim premazom. Če želite bolj prefinjen ton, uporabite temnejše odtenke oranžne, ki ustvarijo učinek teksture. Vse spodnje in zgodnje robove pa prebarvajte z belo barvo, da ustvarite eleganten kontrast.

orange_hallway.jpg

Stopniščna ograja

Za bolj rustikalen učinek naj bo stopniščna ograja narejena iz leskovih plošč. Majhne kose leske lahko pritrdite tudi kasneje, ko je ograja že postavljena - kot dekoracijo le na posamezne dele stopniščne ograje.

Prekrijte radiator

Skupaj sestavite štiri kose iverne plošče, ki je obdelana tako, da zdrži visoke temperature. Razrežite jo, tako da se prilega okoli radiatorja, nato pa sprednjo stran okrasite z vejami vrbe, pri čemer med njimi pustite dovolj prostora, da toplota še vedno lahko uhaja iz radiatorja. Naredite tudi vratca na radiatorjev pokrov, da lahko dostopate do ventilov.

Dekorativne steklene vaze

Napolnite navadno stekleno vazo ali kozarec z dekorativnimi vejicami, suhim ali svežim cvetjem, poleg tega pa jo tudi napolnite z majhnimi kamenčki ali pa jo ovijete v okrasen kos blaga. Šopek postavite na vidno mesto.

orange_vase.jpg

Cvetlični stenski motivi

Hitro lahko naredite tudi stensko umetnino. Izrežite tri enako velike kvadrate iz iverne plošče v kremno beli barvi. Na sredino vsakega kvadrata pritrdite držalo za "sliko". Pritrdite majhno stekleničko na izrezan kvadrat in jo napolnite z vodo ter dodajte cvetlico. Izdelek je pripravljen, da okrasi steno predsobe.

Preproge

Za dodaten učinek namesto tradicionalnih slik na steno obesite barvaste preproge ali pa jih preprosto položite na tla pred začetkom stopnic oziroma z njimi prekrijete celo stopnišče. Za dekoracijo lahko uporabite tudi pletene košare, ki jih postavite po hodniku.

orange_stairs.jpg

Ogledala

V predsobo postavite eno ali več ogledal, ki odsevajo svetlobo in ustvarjajo navidezno večji in globlji prostor. Ogledala lepo uokvirite z enakim lesom, iz katerega je drugo pohištvo v sobi.

Razsvetljava

Če želite dodati nove vire svetlobe v predsobo ali na hodnik, je najbolje, če uporabite nenavadno oblikovane halogenske luči. Zamenjajte tudi plastična stikala za vklop luči, ki naj bodo dodaten okras prostoru.