Kosmatinci po stanovanju puščajo dlako, radi pa tudi kaj popraskajo. Najbolj lahko uničijo tkanine, zato vam priporočamo takšne, ki jih lahko čim lažje vzdržujete.

Usnje

Usnje je material, na katerega se živalske dlake ne morejo prijeti. Usnjen naslonjač zelo enostavno očistite tako, da ga preprosto obrišete ali posesate. Težavo predstavljajo le ostri krempeljčki, ki ga lahko raztrgajo. Prav zato se odločite za čim bolj debelo in kakovostno usnje.

cat_s.jpg

Mikrofibra

To je vrsta tkanine, ki jo je verjetno najlažje čistiti in vzdrževati. Na voljo so tudi prevleke iz mikrofibre, s katerimi lahko prekrijete kavče in naslonjače, ki jih že imate.

Enostavnost

Tkanine vedno izbirajte tako, da se mednje živalske dlake ne morejo ujeti. Najbolje se v takšnih  primerih obnesejo tkanine, ki nimajo preveč teksture; z njih pa je tudi lažje odstranjevati morebitne madeže.

cat_sofa.jpg

Barve in vzorci

Oglejte si kožuh vaših domačih ljubljenčkov ter z njim uskladite barvo tkanin. Tako njihove dlake ne bodo tako opazne, da bi morali sedežno garnituro čistiti prav vsak dan. Skrijejo pa se lahko tudi v mnogih vzorcih.