Treba je samo zavihati rokave in uporabiti malo domišljije. Ko je sistem nameščen, je enostaven za vzdrževanje in električna energija vam je vedno na voljo. Solarne ploščei imajo kar nekaj prednosti za vaš dom, vas in okolje.

Zelena tehnologija

Okolju prijazne solarne plošče pomenijo, da ne uporabljate fosilnih goriv. S tem prispevate k svežemu zraku in rešujete zemeljsko ozračje. Tehnologija pa je prijazna tudi za vaš žep: energija, ki jo pridobivate s solarnimi paneli, je v bistvu zastonj. Začetni namestitveni strošek plačate le enkrat; tako da se vam po letu ali dveh investicija in začetni stroški, povezani z njo, povrnejo.

build_your_own_solar_panel_main_full.jpg

Solarne plošče shranjujejo sončno energijo in vam jo dajejo takrat, ko jo potrebujete. Odvečno energijo shranijo in je na voljo za uporabo kasneje, ko boste želeli uporabljati električne naprave.

Obnovljivi viri

Solarne plošče zagotavljajo stalen vir energije in dolgoročno močno zmanjšajo vaš račun za električno energijo. Ker je sončna energija obnovljiva, vam ni treba skrbeti za okolje in se ozirati na vedno višjo ceno elektrike Poleg tega pa so plošče tudi investicija v vašo nepremičnino; namestitev solarnih plošč je naložba, ki povečuje vrednost vašega doma.

solar_panels_work.jpg

Vzdrževanje

Sistem solarnih plošč je enostaven za vzdrževanje. Brez truda jih očistite enkrat ali dvakrat letno, da bodo lahko še naprej učinkovito izkoriščale sončno energijo.

Lokacija

Vedno je dobro premisliti in preračunati, kam boste postavili solarne plošče. Najboljše mesto je streha, ki je seveda najbolj izpostavljena neposredni sončni svetlobi skozi ves dan. Če pa streha ne pride v poštev, jih lahko še vedno postavite na majhen košček očiščene zemlje na sončni legi in ravno prav nagnjene, da izkoristijo sončne žarke. Vedno upoštevajte, da jih postavite na kraj, ki je čez dan najbolj izpostavljen soncu.

solar_panels_nature.jpg

Če želite postaviti lastno elektrarno, to ni težko. Obstaja veliko knjig in spletnih strani z navodili za uporabo in namestitev. Navodila za postavitev so jasna in razumljiva tudi za laike, še vedno pa je najbolje, da pokličete na pomoč strokovnjaka. Prihranili si boste veliko truda ter stroškov.