Vsakršno pretiravanje lahko privede do tega, da je stanovanje videti kičasto in prenatrpano. Notranja dekoraterka Joanna Wood pravi, da je skrivnost v tem, da začnete z malim: "Obožujem zebrin vzorec, vendar je včasih lahko pretežak za prostor. Vzorec leoparda pa je oblikovanju prijazen in takoj ga lahko prepoznate."

 

zebra.jpg
zebra.jpg

Živalski vzorci najbolje delujejo kot dodatki

Splošno pravilo je, da živalski vzorci najbolje delujejo kot majhni poudarki v obliki dodatkov – blazin za kavč, preprog, prevlek ipd. Bolje je, da se tovrstnim vzorcem na večjih kosih pohištva izogibate. "Nikoli ne bi uporabila leopardjega vzorca na zofi," razlaga Woodova. "Enostavno bi bilo vse skupaj preveč. Če pa z leopardjim vzorcem prevlečete, na primer, dva manjša podstavka za noge, bo dnevna soba veliko bolj elegantna."

interior_decor_living_room_with_animal_print.jpg

Če se bi radi poigrali z barvami in ste med bolj drznimi, razmislite o uporabi živalskih vzorcev na tkaninah ali tapetah. "Obožujem tapete in tkanine z leopardjim vzorcem, izbira vzorca v zeleni in rožnati barvi namesto v naravnih tonih pa je za sobo zelo zabavna možnost," meni Woodova.

Priljubljene so tudi živalske kože

Poleg vzorcev so trenutno zelo priljubljene tudi živalske kože, denimo ovčja, zebrina, jelenja... Verjetno je najbolj uporabna ovčja koža, ker je udobna, topla in mehka pod nogami, lahko pa jo tudi položite čez fotelj za dodatno toploto. Tudi jelenje kože lahko služijo kot prevleke za kavč, medtem ko so zebrine in kravje kože veliko bolj vpadljive. Morda je bolje, da jih najprej preizkusite kot blazine, če niste prepričani, kako bodo delovale v prostoru.

1291885418_2281732f40.jpg

Lastnik londonske trgovine z notranjo opremo Michael D'Souza pravi, da je najbolje, če so kože enostavne in nevpadljive, če pa želite narediti vašo sobo bolj dramatično, izberite zebrino. "Učinkovita je in naredi vtis. Tudi kravja koža deluje dobro, vendar je bolj nevtralna." Po D'Souzovih besedah so kože odlična investicija. "Kože so naravne in brezčasne, in, če sploh kaj, postanejo z leti in obrabo še boljše. Pa še unikatne so."

Oglejte si nekaj idej za poživitev stanovanja z živalskimi vzorci.