Kopalnica predstavlja nova doživetja sprostitve in užitka. Novi stili narekujejo enostavne in lahke linije kopalniškega pohištva, kopalnica pa tako postaja prostor, v katerem se dobro počutijo vsi. Sproščeno ozračje lahko dosežemo z nežnimi in umirjenimi barvnimi odtenki, lepimi in enostavnimi linijami kopalniških elementov, prijetno razsvetljavo in sodobnimi oblikami.

Nove dimenzije prostora

Kopalnica, ki je postavljena neposredno ob spalnico, daje razumevanju tega higieni namenjenega prostora nove dimenzije; najpogosteje gre za dva z drsnimi vrati ločena prostora. Takšne rešitve je mnogo lažje ustvariti v večjih stanovanjih. Seveda pa to ni pravilo; tudi v manjših prostorih lahko takšno postavitev izvedemo na lep in prijeten način.

open_bathroom1.jpg

Večina sodobnih kopalnic je urejena tako, da uporabnikom nudi kar najbolj prijetno ozračje in izpolni pričakovanja manjšega zdraviliškega centra v lastnem domu. Če govorimo o večjih prostorih, pa bo svoje mesto v njih našla tudi manjša savna.

Popolna sprostitev

open_bathroom2.jpg

Kopalnica kot prostor za wellness je navdih mnogim arhitektom in oblikovalcem interjerjev, prav tako pa tudi proizvajalcem kopalniške opreme. Ti si prizadevajo z oblikovanjem, materiali, barvami in uporabnostjo zadostiti potrebam kupcev, ki v sodobnem ritmu življenja, v katerem imata glavno besedo stres in pomanjkanje časa, iščejo kar največje ugodje in mir. Prav kopalnica je prostor, kjer lahko v sprostilni kopeli nadomestimo »izgubljeni čas«.

Če boste spalnico in kopalnico povezali v odprt prostor, boste v dom vnesli svežino, ki jo narekujejo nove smernice notranjega oblikovanja.