V zadnjih dveh letih so lastniki velikokrat sami poprijeli za delo in stanovanja prenovili v lastni režiji, kar lahko pripišemo pomanjkanju denarja. To se je odrazilo v opaznem trendu, ki kombinira starine in luksuzno ali poceni moderno pohištvo in ki ga s pridom izkoriščajo mnoga podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo izdelkov za dom.

Starinski kosi v modernem stanovanju

starinski.jpg

Eno izmed teh podjetij je tudi Easyart: "Veliko naših strank želi dopolniti starejše kolekcije umetnikov ali oblikovalcev z novejšimi ali pa le iščejo starinski 'okvir' za moderne kose", pojasnjuje Stephanie Olsson, vodja Easyarta. "Pričakujemo, da se bo ta trend nadaljeval. Starejše oljne slike iz starinarnic in bolšjih sejmov si lepo delijo prostor z uokvirjenimi plakati in sodobnimi litografijami v enakem duhu kot modni oblikovalec dopolnjuje obleko iz Topshopa z louboutinkami."

Tematsko opremljene sobe

razlicni.jpg

Drugi poudarek je na tematsko opremljenih prostorih. "Opažamo, da ljudi vedno bolj zanimajo uokvirjene slike, ki prikazujejo določene teme, na primer motive hrane za kuhinjo, zelo priljubljeni pa so tudi motivi Afrike, orientalski in lovski motivi. Udobno opremljena stanovanja so pribežališče, kamor se lahko umaknemo pred zunanjim svetom," pojasnjuje Olssonova.

Sodobno opremljena dnevna soba naj bo prijazen in prilagodljiv prostor za vse in vsakogar. Prostor si predstavljamo kot spreminjajočo se sobo, ki spreminja svojo namembnost v skladu z življenjskimi potrebami.

Povezovanje različnih motivov in stilov

udobje.jpg

"Lepšanje prostorov z naštetimi trendi ne pozna pravil. Pomembno je le, da si upate med seboj povezati različne motive in stile, seveda v okviru materialov in barv. Vse skupaj je lahko videti zelo lepo in dekorativno, ob vsem tem pa do izraza prideta tudi osebni občutek za estetiko in humorni element v notranjem dizajnu," je prepričana Olssonova.

Na kratko: osebni slog, drobne spremembe z velikim vplivom, prilagodljivost, humor in udobje so ključne besede v oblikovanju interjerjev in dober vodnik, ko kupujete novo pohištvo ali okrasne predmete.