Skupina večkrat nagrajena za projekte

Na ogled je tako tekstovno kot slikovno gradivo skupine. Stene galerije krasijo napisi, ki izražajo idejno plat skupine, na zaslonu pa so prikazani njeni projekti. Med slednjimi velja omeniti sodelovanje na natečaju Nova sodna stavba v Ljubljani (2007) in natečaju Podutik (2009) ter začetek projekta Ustvarjalne zadruge v letu 2009. Lani so sodelovali tudi na natečaju EPK Drava 2012 in natečaju Eles Beričevo. Za svoje projekte je bila skupina večkrat nagrajena.

maja_farol1.jpg

Skupino Maja Farol sestavljajo strokovnjaki različnih profilov, ki deset let sooblikujejo arhitekturno in urbanistično teorijo in prakso v Sloveniji. Delovanje skupine zaznamuje družbena angažiranost, iskanje ustreznih prostorskih odgovorov na realne družbene izzive in razvoj novih modelov delovanja, so sporočili z Inštituta za politike prostora.

Arhitekturna vprašanja bistveno presegajo vizualno

maja_farol2.jpg

V skupini so prepričani, da arhitekturna vprašanja bistveno presegajo polje vizualnega, ki zadnja desetletja skoraj povsem določa arhitekturni diskurz. Menijo, da so vsa prostorska in arhitekturna vprašanja v prvi vrsti družbena vprašanja, torej politična, sociološka, ekonomska ali okoljska, zato jih je treba kot taka tudi obravnavati.