Če hočete urediti več prostora, ni nujno, da so omare in drugi prostori za shranjevanje veliki. Dela se lotite premišljeno in za začetek na hitro preglejte, kaj sploh morate shraniti. Izmed predmetov izberite tiste, ki so večji in manjši - manjše lahko namreč shranite v večje. Glejte širše in poiščite predmete, ki jih zložite in ki zato ne zavzamejo toliko prostora, kot če bi jih spravili ločeno.

Prostori za hranjenje

Pri nakupu opreme (na primer polic, ki jih vgradimo v omare) se prej prepričajte, ali je vgradnja všteta v ceno ali ne. Včasih je montaža že vključena v ceno izdelka, čeprav jo morate pogosto posebej doplačati, če se ne želite dela lotiti sami. Pred nakupom tudi preverite, ali je izdelek enostaven za montažo in koliko ga lahko še spreminjate po vgradnji. Nujno je, da izkoristi vsak kotiček prostora.

pullout_pantry_shelves.jpg

Organizirajte kuhinjo

Glavni prostor v domu je zagotovo kuhinja, ki potrebuje dovolj mest za hrambo kuhinjskih pripomočkov − za pregledno organizacijo. Poskusite ustvariti kotiček za shranjevanje za vsako delovno površino. Na območju za kuhanje hranite ustrezne pripomočke, kot so sklede in ponve. Na območju, kjer pripravljate živila, pa v bližini shranjujte posodo in mešalnike.

storage_kitchen.JPG

Kuhinjske omarice lahko naredite bolj učinkovite, tako da dodate predale ali zraven namestite police. Za lažje iskanje imejte predmete tam, kjer jih najlažje dosežete: v večini primerov je to v višini oči ali pasu.

Športna oprema

Ne pozabite na učinkovite prostore za hranjenje športne in vadbene opreme. Kolesa in druge športne rekvizite obesite nad tlemi ob stehe ali na stop, lahko pa jih tudi položite na vrh omare oziroma na police. Tako boste poskrbeli za njihovo zaščito, medtem ko jih hranite stran od prehodnih poti.

leonardo_bike_storage.jpg

Organizirajte garažo

V garaži, ki je po navadi pravo skladišče za mnoge izdelke, namestite police in omare tam, kjer ne bodo ovirale odpiranja in zapiranja vrat avtomobila. Če ima vaša garaža dostop neposredno v hišo, postavite mizo ali visoko polico v bližino vrat. Ugotovili boste, da je tu prav priročno mesto za odlaganje nakupovalnih vrečk, medtem ko odklepate vrata.