Scott Brownrigg Interior design je zasnoval nov, več kot 4.000 kvadratnih metrov velik poslovni kompleks za spletnega giganta Google. Stavba v središču Londona je zasnovana tako, da zaposlenim ponuja kar najbolj ustvarjalno delovno okolje. Tako kot je to značilno za Googlove pisarne po vsem svetu, ki slovijo po drugačnem in inovativno zasnovanem delovnem okolju, tudi londonska črpa navdih iz lokalnega okolja.

Živopisano delovno okolje

Ozadje sejnih sob in sob za videokonference je okrašeno s stenskimi nalepkami, ki jih krasijo obmorski motivi. Tudi živopisane lesene koče s plaže in barvite kocke velikih dimenzij popestrijo delovno okolje in ga naredijo predvsem drugačnega. Za več živahnosti so dodane še za Anglijo značilne rdeče telefonske govorilnice in prelepi starinski avtomobili.

google.jpg

Delovna površina poslovnega kompleksa je odprta in na posamezna območja razdeljena s tematsko opremo. Poleg dela v drugačnem in predvsem zanimivem delovnem okolju Google svojim zaposlenim omogoča tudi sprostitev v centru za fitnes, zdravilišču in azijski restavraciji.

Google kot najljubše podjetje Britancev

Ken Giannini, vodja ekipe za notranji dizajn Scott Brownrigg, je dejal: "Pravi čudež je, da velja Google za eno izmed najbolj zaželenih podjetij v Veliki Britaniji. Zaposleni so navdušeni nad našo zasnovo interjerja. Tako se bodo lažje soočili s poslovnimi izzivi. Kljub ugledu, ki ga podjetje uživa, je ohranilo pridih otroške igrivosti.«

Googlov londonski projekt si lahko ogledate tukaj.