Nikoli ne pobarvajte sten sobe v črno – mit

Črna barva na stenah sobe je lahko odličen način za dodajanje dramatičnosti, denimo v dnevni sobi. Vendar naj ima soba s črnimi stenami veliko naravne svetlobe, sicer bo videti temačna.

6_23_black1.jpg

Nikoli ne prebarvajte lesenih tal – mit

Barva lesa je morda popolna takšna, kot je, toda če vam ni všeč, nikar ne oklevajte in tla brez skrbi pobarvajte. Morda se boste odločili za vzorec ali matrico. Brez strahu!

Majhna soba z belo prepleskanimi stenami je videti večja – mit

Beli zidovi in bel strop ne bodo nujno dajali vtisa, da je prostor nekoliko večji. Barva namreč poživi tudi najmanjše prostore in jih naredi očesu prijaznejše, pravi Nate, ki rad prepleska tudi majhne prostore.

painting_walls_credit_lg.jpg

Kovine na vratih ne smete barvati – resnica

Tečajev in kljuk na vratih raje ne barvate. Barvanje stvari, ki se bodo vsakodnevno premikale ali se jih bo kdo dotikal, pač ni najboljša ideja.

Strop naj bo vedno bel – mit

Ogromno ljudi meni, da je edina prava barva za strop bela, vendar pa Nate trdi, da je lahko pobarvan strop zelo estetski in poudari prostor.  

 

tff72062229.jpg

Nikoli ne barvajte gole opeke – mit in resnica

Bodite previdni – gola opeka je že sama po sebi lepa, pa tudi pobarvana je lahko videti odlično. Toda če se odločite za barvanje opeke, bodite prepričani da si tega res želite, saj ji bo resnično težko vrniti staro podobo.