Tako imenovana rezidenca Roberts je danes videti povsem drugačna, spremenjen pa je bil tudi namen posameznih bivalnih prostorov, zaradi česar je v novi zgradbi težko prepoznati prvotne poteze objekta.

roberts_residence_12.jpg

Odprti prostori iz recikliranih materialov

Arhitekti iz arhitekturnega biroja Division1 so vse notranje prostore − spalnico in kopalnico, dve dodatni spalnici s kopalnico, igralnico za otroke, kuhinjo, dnevno sobo, pisarno, fitnes, pralnico in prostore za shranjevanje − ustvarili s podiranjem notranjih pregradnih sten ter iz ponovno uporabljenih materialov, pridobljenih iz porušenega drugega nadstropja in strehe.

roberts_residence_7.jpg

Povezana z okolico

Novo domovanje se razprostira na 3.500 kvadratnih metrih površine: hiša je postala sanjski dom, ki stoji na rahlo nagnjenem terenu sredi zelene okolice. Obsega dve nadstropji; druga etaža se razteza le nad delom pritličja, preostalo pa je odprt prostor z visokimi stenami. Zastekljene stene odpirajo zunanjost in naravo notranjim prostorom ter ponujajo prečudovit razgled na bližnji park.

roberts_residence_11.jpg

Kuhinja je podaljšana na teraso

Kuhinja je zdaj podaljšana na teraso, tako da so arhitekti ustvarili odprt in z naravo povezan dom, kjer se lahko stanovalci v miru družijo z družino in zabavajo goste. Upoštevali so najbolj elementarne človekove želje in ustvarili sanjski dom, obdan z naravo.

Več fotografij predelane hiše pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.