Med prhanjem

Seveda za umivanje potrebujete vodo, toda izjemno potratno je, da ta še vedno teče, medtem ko si na lase nanašate šampon ali z milom drgnete podplate. Posebno tedaj, če se imate navado militi zelo dolgo, povsem po nepotrebnem porabite zelo veliko vode. Če to namreč zaprete samo za minuto, jo privarčujete kar okoli deset litrov. Ker pa ste verjetno točili vodo, ki je topla, hkrati porabljate še elektriko.

fashionable_bathroom_faucet_designs.jpg

Med pranjem posode

Pranje posode porabi veliko več vode in energije, kot si mislite. Poskusite se navaditi, da umazano posodo najprej nekoliko sperete, nato vodo zaprete, posodo zdrgnete z detergentom in jo nato spet dokončno sperete. Vaš račun bo zagotovo manjši.

Med umivanjem zob

Zobe je treba ščetkati celi dve minuti, in to najmanj dvakrat dnevno. To pa ne pomeni, da mora v tem času teči voda. Tako namreč po nepotrebnem ob vsakem umivanju zob zapravimo okoli osem litrov vode. Samo pomislite torej, koliko vode vsak dan porabi štiričlanska družina!

motif_bathroom_faucet.jpg

Med pranjem avtomobila

Bolj varčno je avto pravzaprav oprati v avtopralnici; danes pa so na voljo tudi čistila, s katerimi lahko doma avto operemo povsem brez vode. Če pa se pranja lotite na klasičen način, vrtno cev namestite tako, da ne gre veliko vode v nič.