Posteljne stenice so izredno nadležne živali, ki pa jim z nekaj ukrepi lahko preprečimo vstop v naše domovanje oziroma jih iz njega izženemo.

Čistoča

Stanovanje, ki ga redno čištimo, tem malim živalim ne bo preveč dišalo. Še posebno pomembno pa je, da redno menjate posteljnino.

white_bed_linens.jpg

Rabljeni predmeti

Ko kupujete rabljeno pohištvo, ga dobro preglejte. Če ga prejšnji lastnik ni dobro vzdrževal, je namreč prav lahko okuženo s posteljnimi stenicami.

Potovanja

Pazite, da stenice v svoj dom ne pripeljete s potovanj. Kovček pri priči izpraznite, oblačila pa pospravite v omaro ali jih dajte v pranje. Nikakor jih najprej ne odložite na posteljo ali na tla. Kovček posesajte in obrišite z mokro krpo.

Žimnica

Če spite na žimnici iz pene ali lateksa, je veliko manjša možnost, da vas bodo napadle posteljne stenice. Ker sta ta dva materiala dokaj gosta, se namreč v njima ne počutijo ravno najboljše.

baby_mattress.jpg

Temperatura

Preden posteljne stenice napadete z različnimi kemikalijami, si zapomnite, da ne marajo izredno nizkih ali izredno visokih temperatur. Odžene jih denimo dober parni čistilnik.