Dom v rustikalnem slogu

Vila se zgleduje po arhitekturnem stilu starih rančev, Elizabeth Taylor pa jo je leta 1981 kupila od žene Franka Sinatre, Nancy. Sin Taylorjeve, Christopher Wilding, pravi, da ga na hišo njegove matere vežejo mnogi lepi spomini, saj se je družina prav pri njej zbrala za vsak praznik in za veliko jedilno mizo uživala v domačih dobrotah.

Posestvo je obdano z bujno rastlinsko ograjo, ki stanovalce varuje pred radovednimi očmi sosedov in mimoidočih; ima pa tudi skrbno vzdrževan vrt. Elizabeth Taylor se je po njem izredno rada sprehajala, nekoč pa je tudi dejala, da jo samo en pogled nanj razvedri, kadar koli se ne počuti dobro. V vrtu je celo poseben rastlinjak za orhideje.

slide_26016_281259_huge.jpg

Luksuzna, vendar udobna notranja oprema

Vila pa ni bila le zadnji dom hollywoodske legende, temveč tudi prostor, v katerem je slavna igralka razstavila svojo izjemno zbirko umetnin in starin. Njeni obiskovalci tako pričajo o pregrešno dragih slikah francoskih impresionistov, ki delajo družbo nič manj dragocenim ročno izdelanim preprogam.

Znano je, da Elizabeth Taylor ni bila nikoli prav zelo skromna. Njena spalnica obsega večino drugega nadstropja, ima visok strop in je opremljena v bogato pigmentirani vijolični barvi. Skozi njena okna je mogoče nad krošnjami dreves opazovati Los Angeles. Hiša ima sicer še štiri spalnice.

Seveda pa si je igralka kaj takega lahko brez težav privoščila, saj vila meri kar 650 kvadratnih metrov. Ima tudi lasten bazen in savno, ogromno kopalnico z masažno kadjo, veliko kuhinjo v starem rustikalnem stilu, posebno sobo za garderobo in ločen prostor za služinčad. Dnevna soba ima lesen strop in klasičen kamin. Vilo je sicer Taylorjeva zadnjič prenavljala lansko leto. Posest prodajajo za 8,6 milijona dolarjev. 

02_elizabeth_taylor_home_lg.jpg

Več fotografij zadnjega doma ene največjih zvezdnic Hollywooda si lahko ogledate tukaj.