Ljubljana do sedaj ni imela dogodka, ki bi pokrival obrtne dejavnosti, zato je prvi Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem (LOS) pomemben korak v spodbujanju rokodelskih umetnosti in obrti pri nas. Na sejmu se bodo predstavili mali podjetniki in obrtniki, katerih razstavljene izdelke boste lahko tudi kupili, kar še dodatno spodbuja žal čedalje bolj zamirajočo obrtniško dejavnost.

Predvidenih je 200.000 obiskovalcev

Štefan Grosar, podpredsednik Obrtno-podjetniške zbornice (OZS) in predsednik Upravnega odbora OZS, je izpostavil, da LOS sodeluje tudi z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Območno enoto Ljubljana. Zavod je tako že poslal 150.000 vabil na sejemsko prireditev in tako mnogim omogočil brezplačen vstop, ki ga brezposelne osebe uveljavijo s potrdilom, pridobljenim na uradu za delo Zavoda RS za zaposlovanje.

stefan_grosar.jpg

Ročno izdelani izdelki, nove tehnologije in sejemski popusti

Obiskovalci in obrtniki iz cele Slovenije si bodo lahko na sejmu in vzporedno potekajočih številnih izobraževanjih poleg razstavljenih izdelkov med drugim spoznali s tem, kako se kot obrtnik in podjetnik uveljaviti v poslovnem svetu, kako urediti poslovni prostor, varčevati z energijo, izboljšati poslovanje in uspešno iskati poslovne stike. Na voljo bodo tudi štiri predavalnice, kjer se bodo odvijala izobraževanja; v četrtek in petek pa sta na programu tudi modni reviji.

Na sejmu se bodo predstavile tudi pomembne institucije, ki podpirajo razvoj podjetništva pri nas: Evropska podjetniška mreža, Evropsko teritorialno sodelovanje, Innovation 2020, Tehnološka agencija Slovenije, Slovenska izvozna in razvojna banka in druge. Te bodo v svetovalnem centru dajale brezplačne informacije, kako se prijaviti na razpise Evropske unije, o davčnem svetovanju, delovnem in socialnem pravu, tehnični zakonodaji in drugih konkretnih vprašanjih.