Postavite središčno točko

Kar koli spremeni vaš skupni družinski prostor v nekaj posebnega, postavite za središče pogleda. Imate morda kamin, zanimivo svetilko ali drago sliko? Pohištvo razporedite okoli njih. Nikakor pa za središče ne postavite televizorja, pa četudi gre morda za najnovejši tehnološki model. Televizor  je najbolje umestiti tako, da je čim manj opazen..

1710495_den_da1.jpg

Izberite udobno in praktično pohištvo

Družinska soba je prostor, kjer se družina lahko druži in sprosti, zato mora biti prav tu najbolj udobno pohištvo. Sedežna garnitura naj vključuje velik trpežen kavč ter nekaj udobnih naslonjačev; med njimi pa postavite klubsko mizico, ki je dovolj velika, da na njej lahko postrežete pijačo, po želji pa tudi igrate družinske igre. Prostor naj vsebuje veliko omaro, v katero lahko pospravite knjige in igrače, morda pa tudi kozarce za goste. Priporočljivo je, da ima del z vratci, kamor lahko umestite televizor. Tako ga boste lahko, kadar ne bo v uporabi, enostavno skrili.

living_room_design.jpg

Velik prostor razdelite

Če je vaš družinski prostor zelo velik, priporočamo, da pohištva ne postavite ob stene, ampak z njegovo pomočjo ustvarite več različnih območij. Okoli središčne točke (denimo kamina) postavite del za posedanje, za odprtimi policami pa je lahko prostor za otroško igralnico. Ločen je lahko tudi del, ki je namenjen gledanju televizije. Če imate veliko prostora, pa vsekakor izberite tudi veliko več mizic oziroma površin, na katere je mogoče odložiti pijačo ali prigrizek.

bluandwhite.jpg

Več fotografij dnevnih oziroma družinskih prostorov si lahko ogledate tukaj.