Družinsko kopalnico je najlažje opremiti v nevtralnih barvah, saj se samo tako ne bo zgodilo, da vsaj eden izmed izbranih odtenkov nekomu ne bo po godu. Izogibajte se trendom in se raje odločite za čim bolj enostavne, vendar še vedno privlačne linije.

Če imate dovolj prostora in denarja, se lahko sicer v okviru družine odločite tudi za ločene kopalnice. Razdelite jih lahko denimo na kopalnico za stare starše, kopalnico za starše in kopalnico za najstnike. Vendar pa še vedno pazite, da so vsaj približno estetsko usklajene.

Za želje in potrebe več generacij

axor_2.jpg

Če kopalnico uporablja veliko oseb, jo je po navadi treba tudi veliko pogosteje čistiti. Prav zato je zelo priročno, če že pri izbiri materialov pazite, da jih čim lažje vzdržujete, predvsem pa, da na njih ni takoj vidna prav vsaka umazanija.

Odrasli po navadi radi ležijo v topli kopeli, medtem ko se najstniki raje hitro oprhajo. Vedno poiščite kompromis, ki bo zadovoljil čim več želja. Kupite denimo kad z vgrajeno stekleno steno, ki omogoča prhanje. Če pri vas živijo tudi stari starši ali imate majhne otroke, pa izberite kad z vgrajenimi vratci, tako da je vanjo enostavno vstopiti.

well_organized_storage_for_bathroom_design_inspiration_1.jpg

Če je vaša družinska kopalnica dovolj velika, je vanjo priporočljivo vgraditi dva umivalnika, saj se tako lahko dva družinska člana umivata naenkrat. Če pa nimate dovolj prostora in morate izbirati med kadjo ali dodatnim umivalnikom, raje izberite kad.

Dovolj prostora za vse potrebščine

V družinski kopalnici mora biti tudi dovolj prostora za shranjevanje vseh brisač in kozmetičnih pripomočkov. Izračunajte, koliko polic bo potreboval vsak družinski član, nato pa poskusite izkoristiti vsa mogoča prazna mesta. Police in omarice namestite pod umivalnik, za ogledalo in v kot ter tudi nad kad ali pralni stroj. Viseče omarice naj segajo vse do stropa. Če je le mogoče, namesto polic izberite omarice, saj veliko stekleničk in posodic na vidnem mestu lahko deluje neurejeno. 

Nekaj prostora lahko pridobite tudi tako, da na vrata prilepite kljukice za obešanje brisač in kopalnih plaščev ter na steno namestite rebrasti radiator, kjer lahko hkrati sušite več mokrih brisač.

unique_design_circular_tub_by_roca.jpg

Več idej za opremo kopalnice pa si oglejte v naši fotogaleriji.