V južnem predmestju Aten, v soseski, ki se preprosto imenuje Panorama, stoji hiša, ki je barvno sicer usklajena z okolico, zato pa so njene linije in oblike prava eksplozija ustvarjalnosti. Njeno ime je kar Panoramski diamant; prepričani pa smo, da stanovalci svojega doma nikoli po nesreči ne zamenjajo za sosedovega, kot se lahko zgodi v soseskah vrstnih hiš.

Veliko steklenih površin

Hiša ima veliko steklenih površin, kot je zdaj moderno, toda pozornost najprej pritegne ogromno okroglo okno, ki zaznamuje arhitekturo pritličja. Okna pa so tudi sicer postavljena tako, da pravzaprav sestavljajo zanimivo asimetrijo. Nudijo tudi prekrasen razgled na morje in hribe; zanimivo pa je, da je v spalnici postelja sicer obrnjena proti oknu, nato pa je pred okno postavljen še televizor.

panorama_voulas_freshome23.jpg

Luksuzni družinski dom obsega pet spalnic in sedem kopalnic, razprostira pa se na 515 kvadratnih metrih površine. Garaža lahko sprejme štiri avtomobile, spretno pa je postavljena tako pod hišo kot tudi pod vrt in bazen, zato nikakor ne kvari videza okolice. Bazen je ogrevan in obdan z leseno teraso, v kotu pa je na prostem postavljena tudi masažna kad.

Posebna pozornost namenjena razsvetljavi

Vila ima talno gretje, v večini sob pa so vgrajeni skriti zvočniki. Posebno veliko pozornosti so stanovalci posvetili tudi izbiri svetil, razsvetljavo objekta pa je načrtoval celo strokovnjak. Hiša praktično ne vsebuje živih barv, toda tudi brez njih deluje povsem zanimivo in inovativno.

panorama_voulas_freshome19.jpg

Več fotografij nenavadnega, a kljub temu sproščujočega doma si oglejte tukaj.