Že imate v mislih, kakšen naj bi bil videti vaš sanjski dom, kakšne barve želite izbrati ali kam postaviti pohištvo? Ste polni idej, a jih ne znate pretvoriti v nekaj otipljivega? Potem je za vas idealna spletna stran Roomle, namenjena notranjemu oblikovanju.

Risanje notranjih prostorov in opremljanje

Po preprosti registraciji spletno stran že lahko začnete brezplačno uporabljati. Običajno začnete z oblikovanjem temeljev in označite zidove, nato razporedite vrata in okna. Sledi določitev talnih oblog in barv sten ter razporeditev prostorov. Izberete še posamezne kose pohištva za vsak prostor posebej, ki jih razmeščate po sobi s pomočjo tridimenzionalnega prikaza. Ta vam omogoča boljšo vizualizacijo prostora in tudi možnost, da razporejeno opremo pogledate še z drugega vidika.

roomle_registracija.jpg

Ker je spletna stran interaktivna, lahko na njej izmenjujete nasvete, osnutke ali prave načrte z drugimi uporabniki. Za vse, ki obožujete dizajn interjerja, je Roomle revolucionarna priložnost  za kreiranje lastnega pohištva po meri, saj imate na voljo tudi to funkcijo s široko izbiro sedežnih garnitur, postelj, stolov, miz, omar in ne nazadnje preprog.

Spodbujanje kreativnosti

Ta zelo zanimiva spletna stran je odlična alternativa dragim oblikovalcem in arhitektom, ki za oblikovanje načrta prostora izstavijo zajeten račun. Je povsem preprosta za uporabo celo za začetnike, ki se ne spoznajo na notranje oblikovanje.

roomle_stran.jpg

Kaj bi na Roomlu še lahko izboljšali

Sicer neverjetno praktično spletno orodje pa bi lahko še izboljšali, saj ima nekatere pomanjkljivosti. Navodila za uporabo so namreč le v nemškem jeziku, kljub temu, da je spletna stran sicer v angleščini. Seveda pa lahko Roomle uporabljate tudi brez začetnih navodil, če le malo preizkusite gumbe ob straneh.

Pomanjkljivost spletne strani je tudi, da gre za osnovno verzijo, ki ne ponuja ukazov, kot so denimo določanje razsvetljave, urejanje okolice doma, specifikacije ostrešja in podobe zunanje fasade.

Priročno spletno orodje Roomle lahko preizkusite tukaj.