Dodajte potiskane tapete

V dnevni sobi na eno steno položite tapete z nežnim cvetličnim vzorcem. Za večji učinek izberite tisto steno, ki jo najbolj uporabljate. Tapete kombinirajte z zanimivimi in domiselnimi dodatki v isti barvi kot del vzorca na steni. Na primer, če je motiv tapete v zelenobeli barvi, naj bodo vse vaze ali druga dekoracija bele barve; tak videz je lahko zabaven in pester, ne da bi preveč bodel v oči.

Prepustite se maroškem stilu

Svojo dnevno sobo spremenite v prijetno in pomirjujoče zatočišče: maroški slog je v tem primeru idealen. Vse, kar morate narediti, je, da skupaj postavite nizke zofe, blazine, uporabite bogate barve in podrobnosti, kot so obokana vrata. Odločite se za modrikasto zelene barve sten in dekoracije ter rumene odtenke, da ne bo prostor deloval preveč kičasto.

room_personality_2.jpg

Poudarek z osnovnimi barvami

Ohraniti stvari preproste; za stene in tla uporabite moderno belo barvno shemo, ki jo popestrite s živimi barvami luči ali pohištva (sedežne garniture, klubske mizice). Izberite največ dva odtenka hkrati, na primer, modrega in rdečega, in ju uporabite tudi kot ločnico, ki razdeli prostor na dva dela. To je odlično, če je dnevni prostor odprt ter združen s kuhinjo in jedilnico.

Uporabljajte barvne odtenke ene barve

Če vam je pri srcu še zlasti ena barva, z njo okrasite sobo tako, da izberete več odtenkov te barve. Pri tem pazite, da bo prostor še vedno videti moderen..

room_personality_4.jpg

Pozornost vzbujajoči kosi pohištva

Samo zato, ker imate tradicionalno opremljeno dnevno sobo, še ne pomeni, da je ne morete zabavno olepšati z nenavadnimi dodatki. Nevtralen prostor enostavno poživite z nenavadnim kavčem ali preveliko svetilko, ki bo ustvarila ozračje petdesetih let prejšnjega stoletja.

Nenavadne stenske umetnije

Kuhinjo in dnevni prostor združite, tako da na steno med njima obesite skrbno izbrano umetniško delo, najbolje nenavadno sliko. Izberite barvo, ki dopolnjuje celotno barvno shemo.

Izberite svetle in živahne barve

Uporabljajte svetle in igrive odtenke barv, da prostor poživijo, še posebno, če imate visoke strope in okna. Za sproščeno vzdušje vzemite odtenek svetle barve in z njim prebarvajte stene do stropa, vendar se pri pleskanju malo prej ustavite in pustite, da ostane grob in neenakomeren rob barve tik pod stropom.

room_personality_8.jpg

Geometrijske podrobnosti

Geometrijske podrobnosti lahko prostoru dajo sijaj − izberite dodatno opremo in pohištvo, kot so zofe in naslanjači s preprostimi geometrijskimi linijami, da ohranite poenostavljen videz.

Odločite se za črte

V trendu je črtasto ozadje; namesto da bi stene pobarvali z navpično ležečimi črtami, se odločite za vodoravne črte. Drzen videz ustvarite, če so črte različnih barv, sedežna garnitura pa je v retro stilu. Za ta trik potrebujete v vašem dnevnem prostoru veliko naravne svetlobe.

Več fotografij pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.