Izredno lahke za vzdrževanje

Ploščice so ena najbolj trpežnih vrst talnih oblog. Prav to je razlog, da so izjemno primerne za prostore, ki jih veliko uporabljamo in kjer se lahko na tleh znajde veliko umazanije - denimo za hodnike ali kuhinje. Njihovo čiščenje je izredno enostavno, na njih pa redko ostanejo madeži.

kitchen_tiles1.jpg

Na voljo v množici različnih stilov

Tako priljubljene so tudi, ker so na voljo v vseh možnih barvah, proizvajalci pa ponujajo tudi zanimive teksture in vzorce. To vzbuja našo domišljijo, saj lahko z njimi prostor opremimo na tisoč različnih načinov.

floor_tiles2.jpg

Izberite jih glede na namen

Večina ploščic ima obliko kvadrata, na voljo pa so tudi druge oblike, denimo osmerokotne ali šestkotne. Večina jih izbira po svojem okusu, vendar pa je dobro biti pozoren še na nekaj drugih lastnosti. Posamezne vrste ploščic so po navadi namreč namenjene točno določenim vrstam prostorov. V hodniku boste denimo potrebovali tiste, ki so bolj trpežne in jih ni mogoče zelo hitro odrgniti, v kopalnici pa takšne, ki s svojo nekoliko bolj grobo površino preprečujejo zdrse, odporne pa so tudi proti večji količini vode. Obstajajo tudi ploščice, ki so namenjene samo tlakovanju teras ali balkonov.

kitchen4l_porcelain_st_louis_tile_floor_slate_window_frame.jpg

Najbolj pogoste so keramične

Ploščice so izdelane iz različnih materialov. Tiste iz porcelana so nekoliko bolj luksuzne, zato so namenjene okraševanju kuhinj in kopalnic. Najbolj pogoste pa so keramične, ki jih je tudi najlažje izdelati. V nasprotju z drugimi materiali jih je še najlažje vzdrževati, na voljo pa so tudi v največ različnih barvah. Opečnate tlakovce uporabljamo zunaj, niso pa primerni za zelo minimalistično okolje, v katerem se bolje obnesejo cementni.