Malenkosti, ki polepšajo dom

Dom je delo znane španske notranje oblikovalke Marte Esteve, stoji pa v mestu Cadaques na Costi Bravi. Notranja oprema je pravzaprav precej preprosta, vendar pa je njen učinek osupljiv. Prikazan interjer je dokaz, kako lahko malenkosti dom spremenijo v lepši in zanimivejši. 

Praktično v vseh prostorih je uporabljen element iz na videz neobdelanega lesa, ki je povsem praktičen, hkrati pa zaradi svoje drugačnosti zelo nevsiljivo predstavlja pravo dekoracijo prostora. Na videz neobdelan les je pravzaprav letošnji trend, zato si pozorno oglejte, kako lahko prostor spremenijo takšna miza, okvir za ogledalo ali klop. Še posebno, ker ga v hiši ni veliko.

port_lligat_home_11.jpg

Zemeljske barve in modri odtenki

V hiši prevladujejo naravne, zemeljske barve, ki simbolično zabrišejo razliko med zunanjostjo in notranjostjo objekta. Ker stoji ob morju, pa so za popestritev uporabljene dekorativne blazine v modrih odtenkih. Takšna barvna shema je pravzaprav izrazito pomirjujoča; in tako je tudi prav, saj je hiša namenjena preživljanju počitnic in počivanju.

Toda kljub elementom iz neobdelanega lesa pa tudi drugih naravnih materialov in zemeljskih barv interjer sploh ne deluje rustikalen. Njegov videz je povsem moderen in eleganten. Razlog je seveda, da vseeno prevladuje minimalistični dizajn čistih linij; takšni pa so tudi kosi, ki bi v nekoliko drugačni obliki delovali povsem rustikalno.

port_lligat_home_8.jpg

Več fotografij tega sproščujočega počitniškega domovanja v Španiji si oglejte tukaj.