Skulptura sredi narave

Hiša je postavljena blizu Amsterdama, zamislili pa so si jo v arhitekturnem biroju VMX arhitekti. Njen dizajn je pravzaprav povsem enostaven in minimalističen, v zanimivega pa ga spremenijo nekoliko nevsakdanje oblike in pa mnoge povsem izvirne rešitve. Dom torej vzbuja pozornost na zelo intelektualen način.

rear_elevation_night_lit_pciture1.jpg

Veliko dnevne svetlobe

Najbolj pomemben del hiše so ogromna okna, ki nudijo čudovit razgled, poleg tega pa v prostore privabijo toliko dnevne svetlobe, da se stanovalci počutijo, kot da bi pravzaprav ves čas preživljali zunaj. Proti oknom so obrnili celo spalnice.

rear_elevation_night_lit_pciture2.jpg

Izredno funkcionalen dom

Prostori so razporejeni takole: v pritličju so delovne sobe, spalnice in kopalnice, v prvem nadstropju pa kraljuje velika dnevna soba s kuhinjo. Hiša nima veliko dekoracije, to pa zato, ker celo stopnišče daje vtis dekorativne skulpture. V kleti sta manjši kino in telovadnica.

rear_elevation_night_lit_pciture3.jpg

Notranjost se povsem sklada z zunanjostjo; vsebuje preproste, čiste linije in nevtralno barvno paleto, ki jo morda poživi prekrivalo za posteljo ali podoben okrasni element. V zanimivo jo spet spremenijo drugačne oblike in inovativni detajli. Poglejte samo, kako zanimiv je navaden kamin.