Pisarno kar najbolje zavarujte, da se bodo otroci v njej lahko igrali čez vikend, ko vi ne delate. Najprej pospravite vse kable oziroma jih po možnosti umaknite tako, da ne bodo dostopni radovednim otroškim prstkom. Vse ostre predmete umaknite v zaklenjene omare, kjer jih bodo otroci ali hišne živali težje dosegli.

Zaščita kablov in vtičnic

Uporabite plastično cevno zaščito za kable; cevi pritrdite z vijaki ali lepilom na steno, strop ali ob kotne robove, ter vanje zataknite vse ohlapne kable. Poleg tega ne pozabite zaščititi vtičnic s plastičnimi prekrivali, ki se zaskočijo, ko priklopite ali odklopite napravo.

safety_outlet_cover.jpg

Izključite vse naprave, ko ne delate

Vsakič, ko končate z delom in pisarne več ne uporabljate, izključite vse elektronske naprave, saj samo trošijo dodatno energijo v stanju pripravljenosti.  Obenem zaklenite vse predale in omare z nevarnejšim pisarniškim priborom, na primer lepilom, škarjami ali spenjalnikom za papir.

turn_off_your_computer.jpg

Vzdrževanje čistoče

Redno očiščena pisarna je zdravju varna, zato vso sprotno umazanijo, ki se tam nabira, temeljito očistite. Poberite tudi koščke papirja, saj bi se v primeru požara hitro vneli. Če v prostoru v jesenskem in zimskem času uporabljate električni prenosni grelnik, pa ga postavite vsaj en meter stran od pohištva.