Velik izziv za arhitekta

Za arhitekta je bil projekt velik izziv. Združevanje tradicionalne in moderne arhitekture je namreč pomenilo, da je bilo večkrat treba temeljito razmisliti, kako bi bilo mogoče določeno idejo dejansko udejaniti. Velika steklena drsna vrata kakor tudi velike mansardne steklene površine so denimo zahtevale posebno jekleno utrditev tradicionalne lesene fasade. Za povrh pa je arhitekt poskušal okna postaviti tako, da bi polepšala fasado, hkrati pa nudila čim bolj idealen razgled na okolico.

lima_house_5.jpg

Enostavno pa ni bilo niti hišo postaviti tako, da mansardna okna niso poševna, temveč stojijo tako kot običajna, torej naravnost. Tako v mansardi stanovalci niti slučajno nimajo samo pogleda v nebo, ki ga strokovnjaki danes označujejo kot slabo načrtovanje, saj naj bi povzročal občutek izgube prizemljenosti. Danes velja, da mora biti vsako okno postavljeno tako, da je v razgledu, ki ga omogoča, tudi nekaj tal. 

Združitev črne zunanjosti in belega interjerja

Lastnik črnobele hiše je sicer mlad par, ki še nima otrok, jih pa načrtuje v prihodnosti, zato je dom malo prostornejši, kot ga trenutno zares potrebujeta. Čeprav je dizajn klasičen črnobel, ne deluje izpeto, saj nepričakovano združuje črno zunanjost in bel interjer. Ker črna fasada vsebuje tudi obilico stekla, pa sploh ne deluje pretemno. Kljub temu, da je dom izjemno eleganten, je tudi zelo praktičen in udoben. 

lima_house_9.jpg

Več fotografij tega resnično izjemnega, vendar hkrati preprostega doma si oglejte tukaj.