Pravilna uporaba

Ko ste namestili varnostni sistem, poskrbite, da boste dodobra razumeli način njegovega delovanja in posamezne oznake. Temeljito preberite navodila za uporabo in si zapomnite kode za aktivacijo. Največ lažnih alarmov se namreč sproži, tako da vnesete napačno (de)aktivacijsko kodo. Vsakega člana družine morate pravilno usposobiti za uporabo varnostnega sistema in ga naučiti kode. Bodite previdni in si varnostne kode nikoli nikjer ne zapišite. Če ste kodo pozabili, se obrnite na varnostno podjetje, ki vam je priskrbelo alarm, da vam priskrbi novo.

suport_team.jpg

Če ste napačno kodo vnesli po pomoti, takoj pokličite podjetje, ki zagotavlja varnostne storitve za vaš alarm in jih obvestite o napaki, tako da jim ne bo treba pošiljati običajno plačljive izvidnice. Prav tako vnajprej obvestite izbrano varnostno službo, ko želite vaditi pravilno aktiviranje alarmnega sistema z vašimi družinskimi člani, da bodo obveščeni o vaši nameri.

Preprečite lažno aktiviranje

Prepričajte se, da so vsa vrata in okna v vašem domu trdno zavarovana in zaprta, ko vključujete alarm. Zrahljana okna namreč lahko sprožijo lažni alarm, zato poskrbite, da vse odprtine v hišo trdno zaprte, preden boste aktivirali varnostni sistem in odšli od doma.

picture_2914_cancel_alarm.jpg

Detektorji gibanja so še posebno občutljivi. Če imate doma hišne ljubljenčke, jih držite stran od senzorjev gibanja. Izogibajte se predmetom, ki visijo na steni in jih ne hranite preblizu detektorjev. Že samo balon, ki se po zraku premika mimo senzorja, lahko aktivira detektor gibanja. Z detektorjev tudi redno brišite prah in ometajte pajčevino, saj sta lahko prav tako povod za sproženje alarma. Neustreznemu delovanju se izognete tudi tako, da zamenjate baterije vsakih šest mesecev.

Dovoljeni čas za vnos deaktivacijske kode

Večina varnostnih sistemov ima nastavljeno določeno časovno obdobje, v roku katerega morate izklopiti varnostni alarm, ko pridete domov. Včasih lahko vstopite v  dom in pozabite onesposobiti sistem v določen času. V tem primeru takoj, ko je mogoče, prekličite alarm in o tem po telefonu obvestite podjetje, ki vas varuje. Postopka preklica se morajo zavedati vsi člani gospodinjstva.

home_security_systems_homepage.jpg

Vzdrževanje

Varnostni sistem redno pregledujte in vzdržujte, kot zahtevajo navodila proizvajalca. To bo jamstvo za delovanje sistema brez napak. Vsak mesec opravite tudi test alarma, da preverite njegovo ustreznost. Vse pomembne številke varnostne službe imejte zapisane blizu alarma in jih tudi posodabljajte.