Poslikajte tla

Če imate nekaj umetniške žilice, lahko svojo kuhinjo hitro popestrite tako, da poslikate tla. Enostavno lahko denimo narišete črte ali kroge; nad kuhinjski otok ali jedilno mizo pa za bolj luksuzno vzdušje obesite lestenec.

2_kitchen_otm_counter_1107_xlg_de.jpg

Namesto vrat namestite zaveso

Kuhinja je lahko preveč uniformirana, zato se morate domisliti načina, kako jo spremeniti v malce bolj posebno. Če imate police, lahko prek njih denimo obesite pisano zaveso, če imate samo niz omaric, pa eni snemite vratca in jo spremenite v odprto vitrino.

3_kitchen_otm_cabinets_1107_xlg_de.jpg

Prepleskajte eno steno

Prepleskate lahko tudi vse stene, toda še bolj zanimiv učinek boste dosegli, če boste z vpadljivo barvo prepleskali le eno. Seveda naj se ujema z vašim interjerjem, lahko pa je tudi nekoliko kontrastna.

6_koty_cottagekitchen_0708_xlg_67299906_de.jpg

Preizkusite nenavadne ploščice

Bele ploščice so predvidljive, zato se odločite za barve in vzorce. Namesto zanimivih kuhinjskih elementov imate tako lahko vpadljive ploščice. Z njimi pa lahko steno obložite tudi povsem do stropa.

kotm_2_0310_blue_fb_de_74533909_38033849.jpg

Pobarvajte notranjost omaric

Notranjost omaric prepleskajte z barvo, ki je kontrastna zunanji. Tako lahko poudarite tudi njeno vsebino, predvsem pa na nevsakdanji način popestrite kuhinjo, ki ste se je že naveličali.

7_camp_style_kitchen_dec0807_xlg_30088114_de.jpg

Uporabite tkanine živahnih barv

Stare stole ponovno tapecirajte z blagom modernejših barv in vzorcev. Če nimate tapeciranih stolov, pa dodajte vsaj takšen prt ali nekaj dekorativnih blazin. Z enako tkanino lahko prekrijete tudi svetila.

5_adler_0509_xlg_22608254_66468365_de.jpg

Prenovite staro pohištvo

Pobrskajte po kleteh vaših sorodnikov in prijateljev. Morda imajo staro kuhinjsko pohištvo, ki ga lahko popravite, obrusite in prebarvate. Posebno moderne so denimo jedilne mize in stoli v ponošenemu šiku. 

Več idej za osvežitev stare kuhinje pa si oglejte v naši fotogaleriji.