Lastnika stanovanja sta mlad zakonski par z dvema otrokoma, ki sta prenovo bivalnih prostorov prepustila strokovnjakinji za notranje opremljanje Monici Lopez Andreu in arhitektu Miguelu Angelu Carreteru. Izrecno sta si želela dom, ki bo odprt, prostoren in svetel prostor, namenjen druženju in igranju z mlajšimi otroki.

duplex25_9g.jpg

Postavitev prostorov

Zaradi želje po bolj odprtem prostoru je prenova stanovanja temeljila na ustvarjanju danes čedalje bolj priljubljenega, enotnega večnamenskega prostora v spodnjem nadstropju. Tam so dnevni prostor, kuhinja in jedilnica.

duplex25_2g.jpg

V zgornji etaži, do katere se pride po zavitem stopnišču, so glavna spalnica, kopalnica, posebna soba za shranjevanj oblačil in kotiček za igranje najmlajših. Po drugem stopnišču pa je dostop do otroške spalnice, ustvarjene posebej za otroke.

Notranja oprema

Stene v dnevnem prostoru so pobarvane z nevtralno belo barvo, na tleh pa je položen lesen parket. Črna sedežna garnitura in moderen belordeč okrogel stol v sobi ustvarjata kontrast; posebno pozornost pa pritegne tudi sodobna klubska mizica z okroglimi lesenimi nogami, ki se ujemajo z barvo lesa talnih oblog. Za večje udobje je po tleh položena tudi belosiva preproga z dolgimi vlakni.

duplex25_5g.jpg

Minimalistično pohištvo v jedilnici je bele barve, s stropa pa nad jedilno mizo visi zanimiva zavita skulptura, ki vnese v prostor pridih elegance. Kuhinja je ravno tako opremljena v beli barvi in lesu, enakemu vsem lesenim površinam v stanovanju.

duplex25_6g.jpg

Glavna spalnica zgoraj ohranja elegantno bele stene, ki jih popestrijo lesene deščice, značilne za celo stanovanje. Na tleh je položena bela preproga z dolgimi vlakni, da tudi v mrzlih večerih stopite na toplo podlago.

Več fotografij elegantnega španskega stanovanja pa si oglejte v fotogaleriji.