Odprti minimalistični prostori

Hiša stoji v ameriški državi Maryland, njenega lastnika, Johannesa Zutta, sicer nizozemskega državljana, pa je navdihnila evropska arhitektura takšnih velikanov, kot so Luigi Snozzi, Rem Koolhaas in Pierre Chareau. Pred arhitekturni biro Studio Twenty Seven Architecture je torej postavil že zelo izdelano idejo. Všeč so mu bili moderen interjer z minimalističnimi detajli in prostori, ki prehajajo eden v drugega.

1305210888_s27_huisjcmz_exteriorgarden.jpg

Razporeditev prostorov navdihnila urbanistična ureditev

To pa še ni vse. 230 kvadratnih metrov veliko družinsko hišo si je zamislil kot mesto v vrtu. Kaj to sploh pomeni? Pravzprav je želel, da so prostori v objektu razporejeni tako, kot so razporejeni objekti v mestu, ki med drugim puščajo prostor za ulice, trge in parke. Prostori so tako kot mesta razdeljeni na javne in zasebne dele.

1305210844_s27_huisjcmz_bridge2.jpg

Družinska hiša ima svoj most

Rezultat je moderen dom bele barve in čistih oblik v stilu, ki je trenutno tako moderen in zaželen. Vendar pa so mu kreativne ideje lastnika dodale tudi nekaj novega. Nad dnevnim prostorom denimo most povezuje spalnice; nekateri prostori prosto prehajajo eden v drugega, druge pa ločuje samo steklena stena.

1305210975_s27_huisjcmz_shelf.jpg

Več fotografij tega klasičnega modernega družinskega objekta z zanimivimi in nenavadnimi detajli si lahko ogledate tukaj.