Večnamenski izdelki osvajajo svet in tako je tudi s pohištvom: v prodaji je vse več je elementov,  ki jih lahko uporabljamo na več načinov in za različne namene. Takšni kosi pohištva so namreč idealni za majhna stanovanja, saj je z njimi soba videti manj natrpana.

Trendovsko večnamensko pohištvo

Če želite kar najbolje izkoristiti prostor in ga vizualno povečati, izberite praktično večnamensko pohištvo tri v enem. To je lahko videti povsem moderno, trendovsko in kreativno. Našo pozornost je pritegnilo večnamensko pohištvo italijanskega proizvajalca Busnelli, na primer stol Reverso s kovinsko konstrukcijo, ki ga obloženega s tkanino lahko oblikumo v tri različne oblike, odvisno od vaših želja in potreb.

vecnamensko_pohistvo.jpg

Večnamenski zložljivi ležalnik Rugelah Chair v rdečesivi barvi je oblikovalo podjetje Tekna, uporabljamo pa ga lahko tudi kot dodatno ležišče za goste. Zanimiv je tudi stol istega podjetja, imenovan 520, izdelan iz prozornega kaljenega stekla, ki se v trenutku spremeni iz enega dela v tri manjše stole, primerne za odlaganje predmetov.

Originalnost in praktičnost

Izkoristite vsak centimeter majhnega doma in izberite kotne sedežne garniture, ki se lahko zložijo v posteljo ali v prostor za shranjevanje. Izbrano pohištvo ter njegova pravilna postavitev namreč navidezno povečata še tako majhen prostor. Preprečite prenasičenost sobe in skrbno izberite čim manj kosov pohištva, ki naj bo večnamensko, pretiravati pa ne smete niti z dekoracijo.

vecnamensko_pohistvo1.jpg

Izmerite prostor in ocenite stanje

Pred nakupom večnamenskega pohištva najprej izmerite sobo, kamor ga nameravate umestiti. Glede na dimenzije prostora preglejte ponudbo na spletu in v trgovinah ter izberite praktične rešitve. Izbrano pohištvo postavite v sobo tako, da ga prislonite neposredno ob steno in tako sprostite velik del prostora na sredini sobe. Tako boste tudi navidezno povečali prostor.

Več fotografij večnamenskega pohištva pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.