Varna streha

Da se vam ne bi streha kdaj zrušila na glavo, priporočamo, da jo sestavljajo materiali, ki niso zelo gorljivi. To so po navadi betonski ali glineni strešniki, ki naj bodo za povrh postavljeni tako, da plameni ob robu nikakor ne morejo zaiti pod streho. Tudi zračnike prekrijte z žičnato mrežo.

Očiščena umazanija

Najcenejši način, kako lahko svoj dom spremenite v požarno varnejši, je, da redno čistite umazanijo, ki se nabira na strehi in v žlebovih. Nabrana umazanija lahko namreč ogenj hitro razplamti v večjega.

 

gutter_2.jpg

Varna okna

Okna naj imajo vsaj dvojno zasteklitev, saj ta nudi veliko večjo zaščito pred ognjem, poleg tega pa še boljšo izolacijo. Izberite kaljeno steklo, ki je kar štirikrat bolj trpežno kot običajno in se zato, tudi ko je izpostavljeno veliki vročini, ne zlomi tako hitro.

Varna fasada

Les je izjemno kakovosten material, toda na žalost tudi precej vnetljiv. Za večjo varnost je priporočljivo investirati v materiale, ki so označeni kot težko gorljivi.

 

home_decorating_ideas_2.jpg

Varna okolica

Na vrt ali teraso ne odlagajte različnih malenkosti, ki se lahko v primeru požara hitro vnamejo. Okoli objekta naj tudi ne bo preveč razraslega drevja in grmičevja. Širjenje ognja lahko namreč spodbudi tudi suho listje in vejevje, zato drevje in grmovje redno obrezujte ali posadite nižje rastlinje. Tudi ograja, ki je blizu objekta, naj ne bo iz lesa.

Nenazadnje pa se prepričajte, da je ob vaši hiši vedno na voljo prostor, kjer lahko gasilci parkirajo svoje vozilo.