Spalnica ni najboljši prostor za preizkušanje trendov, veliko bolj pomembno je namreč, da njena oprema ustvarja občutek zatočišča, v katerega se lahko vsak dan zatečemo in se v njem umirimo.

Bodite minimalistični

Minimalistična oprema je resnično najboljša izbira za vsako spalnico, saj iz nje odstrani vso navlako, zaradi katere se domovi tolikokrat zdijo majhni in utesnjujoči. Navlaka ustvarja občutek stresa, zato naj bo oprema spalnice vedno čim bolj preprosta, čim manj pa naj bo tudi dekoracije.

 

bedroom_furniture_desingn_strip_modern_leather_bed.jpg

Poskrbite za primerno svetlobo

Svetloba lahko ustvari ali pa uniči mirno ozračje. Spalnico zato opremite s sijalkami, ki bodo prostoru podarile čim bolj nežno in toplo svetlobo. V prostor lahko postavite tudi sveče.

Premislite o barvi sten

Sveže prepleskane stene vedno ustvarjajo bolj prijetno ozračje, to pa je tudi eden najbolj poceni in učinkovitih načinov spomladanske prenove doma. Izberite barvne odtenke, ki vas bodo pomirili. Izognite se živim barvam in velikim vzorcem ter raje izberite pastelne barve v odtenkih rožnate in modre.

white_bedroom_furniture.jpg

Umaknite elektronske naprave

Spalnica naj ne bo hkrati tudi prostor za delo; če pa že je, zvečer umaknite vse računalnike, televizorje in telefone tako, da jih ne morete niti videti. Če ne morejo ostati v drugem prostoru, jih vsaj zaprite v omare.

Vnesite v prostor lepe spomine

Res je, da v spalnici ni priporočljivo imeti veliko dekorativnih predmetov, vendar pa lahko uokvirite in obesite vsaj nekaj osebnih fotografij, ki vam veliko pomenijo, ali najlepših risb svojih otrok. Seveda ne pretiravajte.