Tudi tla lahko vplivajo na naše zdravje. Tla, ki so higienska, namreč preprečujejo, da bi se v našem domu zbirali alergeni, zaradi česar lahko postane zrak, ki ga vsak dan dihamo, bolj zdrav, zmanjša pa se tudi nevarnost alergij. Zato smo zbrali smo nekaj primerov talnih oblog, ki so za stanovalce bolj zdrave, hkrati pa so tudi bolj prijazne do okolja.

Bambusova tla

Bambus je les, ki ga ni treba dodatno oblikovati, zato ne vsebuje škodljivih kemikalij, ki bi lahko zastrupljale zrak. Poleg tega pa je še izredno trpežen,  lahko ga je vzdrževati in ni drag.

Tla iz plute

Tako kot bambus je tudi hrast plutovec drevo, ki se izjemno hitro obnavlja. Tudi pluta je torej ekološka možnost talnih oblog, ki hkrati preprečuje, da bi se na tleh nabirala prah in umazanija.

corkmoodsteasmall.jpg

Tla iz recikliranega stekla

Tudi reciklirano steklo je za stanovalce zelo zdrava in higienska izbira, in sicer predvsem zato, ker nima praznih rež, kjer bi se lahko nabirali alergeni.

Tla iz trdega lesa

Trd les je predvsem les listavcev, higienski pa je samo, če je izdelan z manj škodljivih in nevarnih lepil in premazov. Sicer so takšna tla še posebno primerna za gospodinjstva z otroki in hišnimi ljubljenčki.

walnut_hardwood_floor.jpg

Marmorna tla

Tudi marmor je povsem naravna izbira. Njegove plošče ne vsebujejo topil in drugih kemikalij, vendar pa morajo biti položena z manj škodljivimi lepili.