Zakaj izbrati belo kuhinjo?

Seveda so bele kuhinje povsem klasična izbira, ki je v salonih kuhinj vedno na voljo; toda letos so jim proizvajalci kuhinj dali nov zagon in jim v svoji ponudbi namenili še več prostora. Bela barva je za opremljanje izredno primerna: ustvarja namreč videz večjega prostora, poleg tega pa še pomiri in osveži. Belo pohištvo ne pritegne veliko pozornosti, prav zato pa omogoča, da se ob njem sprostimo in v miru popijemo jutranjo kavo. To pa še ni vse. Bela barva je tudi ena najbolj enostavnih za opremljanje, saj se ujame s prav vsakim stilom in z veliko drugimi barvami.

 

white_color_italian_kitchen_design.jpg

Kako skrbeti za belo pohištvo?

Veliko ljudi se beli barvi izogiba samo zato, ker menijo, da se hitro umaže in jo je težko vzdrževati čisto. To je bilo včasih tudi res; sedaj pa proizvajalci na srečo lahko uporabljajo veliko novih tehnologij, ki preprečujejo, da bi se belo pohištvo hitro umazalo ali celo odrgnilo. Enostavno ga vsak mesec obrišite z mokro krpo in resnično bo ostalo bleščeče belo.

S katerimi barvami kombinirati belo pohištvo?

Lahko se odločite za povsem belo pohištvo, lahko pa ga tudi uskladite z drugo barvo. Izredno prefinjeno delujejo kombinacije bele in rdeče, zelo klasično pa kombinacije bele in češnjevo rjave. Bolj dramatična izbira je mešanje bele s črno, vendar pa tudi takšna kombinacija lahko deluje zelo  prefinjeno. Bele omarice lahko denimo dopolnite z delovno površino iz črnega granita.

 

wooden_white_kitchen.jpg

Več navdiha lahko poiščete tudi v fotogaleriji belih kuhinj.