Številne, z zgodovino bogate azijske kulture so prispevale k oblikovanju splošnih smernic, ki določajo poteze opremljanja v tem zanimivem stilu. Orientalski stil je tako postal zelo vsestranski in prilagodljiv glede na vaše želje, saj lahko, na primer, vzamete eno značilnost japonskega in drugo tajskega stila ter ju združite v povsem unikatni in moderni verziji.

Če se boste recimo osredotočili bolj na kitajski stil notranje opreme, uporabite bogate črnordeče kombinacije, potiske v obliki zmajev in kaligrafske umetnosti. Če želite pričarati japonski stil, pa uporabite nevtralne barve in iz narave pridobljene dekorativne dodatke.

Značilnosti azijskega sloga

asianinspireddining_640x355.jpg

Pri opremljanju interjerja v azijskem stilu upoštevajte, da je pomembno izbrati tako zanimive barve kot tudi različne teksture. V domu ne smejo manjkati naravni materiali, kot so les, bambus, kamen in tudi ne bujne zelene rastline. Iz bambusa naj bodo okrasje, nekateri kosi pohištva in senčila.

Pomemben dodatek so zagotovo orientalske preproge, ki v prostor vnesejo barve in toplino, ter stenske tapete. Pohištvo je manjše, običajno večnamensko, tako da je odlično za opremljanje in dekoracijo manjših prostorov. Eksotičnost dosežete z okraševanjem oken, bogatimi barvami in vodnim virom, ki je glavni element vsakega azijskega doma, na primer z akvarijem.

Modernizacija orientalskega sloga

akvarij.jpg

Čeprav je azijski način oblikovanja bivalnih prostorov bogat v svoji tradiciji, pa se je v zadnjem času trendovsko moderniziral, lahko bi rekli minimaliziral. Če uživate v čistih linijah in globokih barvah, izberite moderen azijski stil, ki popestri vsako, še tako dolgočasno notranjost doma.

Več fotografij azijsko navdihnjenega interjerja pa si lahko ogledate tukaj.