Če imate nepremično glavo za tuširanje, se lahko po določenem času dotraja in zlomi, včasih celo v steni. Za popravilo boste potrebovali večjo pilo, dolgo okoli 20 centimetrov, svetilko, kladivo, klešče, novo glavo za prhanje oziroma ročko in teflonski trak.

Postopek

Ko ste zbrali vse pripomočke, se lahko lotite dela. Zaprite vodo in s kleščami odstranite celo pokvarjeno glavo za prhanje skupaj s krajšo cevjo, na kateri je morebiti pritrjena, tako da lahko vidite luknjo v steni in začetek vodovodnih cevi. Pilo vstavite direktno v luknjo, ki jo za boljšo vidnost osvetlite s svetilko, nato pa s kladivom odstranite ves odvečen tesnilni navoj ter vse zlomljene odpadne delce, ki so se tam nabrali, še posebno takoj ob vhodu v cev.

teflon_tape.jpg

Vzemite klešče in z njimi potegnite pilo iz stenske odprtine, pri tem pa pazite, da potegnete na plan tudi nabrane umazane odpadne delce, ki se naberejo ob robu cevi. Ko ste vse očistili, natančno namestite novo glavo oziroma cev v odprtino in jo privijte, okoli držala glave pa prej ovijte še teflonski trak za zatesnitev.

Na koncu preverite, ali pušča

Novo glavo za prhanje pritrdite z vijaki in že lahko preverite, če deluje ali mogoče pri steni pušča. Odprite vodo in če kje še malo pušča, boste morali spet odstraniti pipo in teflonsko tesnilo, ovito okoli nje, ter ponoviti ves postopek pritrditve in nameščanja tesnila. Najbolje je, če tesnilo ovijete štirikrat ali petkrat, da bo res držalo.

1111shower_head.jpg

Če vam tudi tokrat ne uspe in glava pušča vodo na pritrjenem mestu, boste morali poklicati vodovodarja, saj je najverjetneje poškodovan začetek vodovodnih cevi.