Objekt je še v fazi gradnje, umeščen pa je v središče bolgarskega glavnega mesta. Da bi se čim bolj vklopil v bogato kulturno oziroma arhitekturno dediščino, ki obdaja območje bodočega kompleksa, so arhitekti izhajali iz ideje, kot da revitalizirajo staro proizvodno tovarno v starem predelu mesta, ki se bo po obnovi spremenila v razkošne prostore za bivanje.

Prepletanje starega in novega

Ker prave tovarne za prenovo niso imeli, so si jo omislili kot del nove stavbe ter tako porušili meje med novim in starim. Načrtovani objekt je pravzaprav na videz postaran in daje zgodovinski občutek, tako da se bo lepo vključil v okolico in je s svojim modernim videzom ne bo nič kazil.

red_apple_building_1.jpg

Nova stara zgradba je za arhitekte zagotovo poseben izziv, saj morajo projektirati nov kompleks, ki mora imeti zgodovino in delovati, kot da je star. Zato ni čudno, da so za glavni gradbeni material izbrali glineno opeko, ki že sama po sebi združuje starinsko in moderno.

Struktura

Kljub od daleč harmoničnemu videzu pa bo stavba od blizu dinamično in nepravilno oblikovana. Glede na to, da jo bodo sestavljale opeke, bo tudi oblikovana tako, kot bi skupaj združili več različnih opečnatih kock, ki jih bodo na nekaterih delih zamenjala velika dvonadstropna okna.

red_apple_building_2.jpg

V velikih vrzelih na zunanjem zidu pa bodo posadili drevesa, ki bodo obkrožala zgradbo – ta bodo krasila tudi streho. Streha bo sicer podobna strehi tovarne, ker bo imela na vrhu številne dimnike, vendar pa bodo služili kot posode z zemljo za drevesa.