Komarje prežene ultrazvočna zaščita

Na trgu so se pojavile naprave, ki naj bi komarje odganjale z zvokom, ki je človeškim ušesom neslišen. Na žalost so raziskave pokazale, da dejansko ne delujejo. Komarje pa učinkovito uničijo naprave, ki jih vključimo v vtičnico; mrčes privabljajo s svetlobo, nato pa jih ubijejo z elektriko. Toda njihova pomanjkljivost je, da odstranijo tudi mrčes, ki se s komarji hrani.

usb_ultrasonic_sonic_mosquito_pest_repeller_20090910_125550.jpg

Pomagajo vitamini B-kompleksa

Že nekaj časa kroži teorija, da lahko komarje preženemo, če uživamo dovolj vitaminov iz skupine B. Ta teorija sicer ni dokazana, vendar pa vitamini B-kompleksa dejansko spremenijo človekov vonj, ki je zato morda resnično manj privlačen za komarje.

Odganja jih vonj po česnu

Vse raziskave so pokazale, da je uživanje česna res izjemno zdrava navada, ki pa na žalost prežene le vampirje in morda tudi zmenke, ne pa tudi komarjev.

Pomagajo izdelki za telo z oljem citronke

To je že res, vendar pa so raziskave pokazale, da je olje citronke proti komarjem učinkovito le deset minut po nanosu.

essential_oils_how_to_use_essential_oils.jpg

V vrtu jih pojedo netopirji

Netopirji se resda hranijo z mrčesom, vendar pa vas bodo verjetno  motili ravno tako kot komarji. Komarjev pa dejansko ne bo toliko manj, da bi se delitev doma z netopirji resnično splačala.

Komarji po piku umrejo

Na žalost lahko komar v vašem domu živi zelo dolgo ter vas pika noč za nočjo. Komarji umrejo le, če pravočasno ne dobijo svojega prvega krvavega obroka.

Srbečico po piku umirite z ledom

To je dejansko res. Če pri sebi nimate hidrokortizonskega mazila, si lahko pomagate tudi s kocko ledu.

 

ice_cubes1.jpg

Komarji prenašajo virus HIV

Komarji ne morejo prenašati virusa HIV, zato pa lahko prenašajo vrsto drugih virusov, ki povzročijo prav tako resne bolezni.