Kaj potrebujete?

Potrebujete merilni trak, svinčnik, vodno tehtnico, lepilni trak, vratca za hišne živali (kupite jih lahko denimo na spletu pod imenom pet-door kit ali v specializiranih prodajalnah za male živali) in žago.

1727276_howto_dogdoor2_xl.jpg

Kako vratca namestite sami?

Najprej izmerite oddaljenost od tal do trebuha vašega kosmatinca, dobljeno številko pa označite na vratih. Tu bo namreč spodnji del lopute. Z vodno tehtnico potegnite ravno črto, na njo pa postavite kartonsko merilo lopute, ki bo priloženo kupljeni loputi za žival. Obrišite ga.

1727276_howto_dogdoor3_xl.jpg

Z vrtalnikom v vrata zvrtajte dve luknji, in sicer v obeh zgornjih kotih obrisa. Nato vzemite žago in odžagajte del, ki bo loputa za hišne živali. Začnite v enem kotu z luknjo, odžagajte do naslednje luknje ter nadaljujte po obrisu naprej.

Nato namestite okvir z loputo, ki ga naprej položite v odprtino, da označite mesta, kjer ga boste morali priviti. Odmaknite okvir in zvrtajte potrebne luknje, nato pa ga spet privijte nazaj z vijaki, ki so priloženi kompletu.

1727276_howto_dogdoor4_xl.jpg

Vaši psi ali mačke bodo zagotovo veseli, ker bodo lahko na vrtu takrat, ko si bodo tega zaželeli sami. Predvsem pa vas zaradi tega ne bodo budili že zgodaj zjutraj.