Pri dekoraciji kopalnice za otroke se ne bojte eksperimentirati z barvami in motivi. Izberete lahko določeno temo, v katero ovijete prostor, na primer, risane junake, živalske ali morske motive in druge. Bodite kreativni in inovativni, za mnenje in želje pa seveda vprašajte tudi najmlajše, saj se bodo tam umivali prav oni.

Zanimive podrobnosti

Dizajn naj ostane preprost, obenem pa naj bo videti nekaj posebnega. V kopalnico ne vnašajte niti preveč niti ne preveč kompleksnih elementov, ki jih otrok mogoče ne bo razumel. Idealno je, če izberete temo morske obale ali morja. Otroška kopalnica se lahko ujema s stilom doma ali pa je povsem unikatna.

kids_bathroom_hgtv.jpg

Ker utegne biti prenova kopalnice precej draga, vam priporočamo, da tudi v otroški kopalnici ohranite določeno stopnjo nevtralnosti: bela kopalna kad, umivalnik in straniščna školjka se bodo odlično ujeli z belimi, črnimi, bež, rjavimi ali sivimi odtenki ploščic na stenah oziroma pultih. Žive barve pa vnesite z okrasnimi predmeti.

Barve dekoracije

Skoraj katera koli barva bo v redu, še posebno pa so priporočljivi dodatki v rumeni, rdeči, modri, zeleni, oranžni ali rožnati barvi. Svetli odtenki teh barv prostor osvežijo in se prekrasno podajo k sicer nevtralno opremljeni kopalnici. Izberite dve vpadljivi barvi in eno nevtralno.

kids_bathroom_design_wckids_by_sanidusa_2.jpg

Omislite si lahko stensko barvo, ki je poceni in občutno pripomore k spremenjenemu videzu. Uporabite pisane dodatke, na primer brisače, zavese in kopalniške preproge. Na vidnem mestu pa lahko razstavite tudi igrače, ki jih otrok uporablja pri kopanju v kopalni kadi.

Ideje za teme

Tema, v kateri je kopalnica urejena, lahko opazno in takoj spremeni dolgočasno kopalnico v zabaven prostor za osebno higieno. Poskušajte zaokrožiti celoto in kopalnico uredite v okviru izbrane teme, kot so morski motivi. Ti bodo namreč elegantni in aktualni tudi čez nekaj let, ko bo otrok že malo starejši in mu bodo všeč druge stvari.

kids_boys_bathroom_9_500x441.jpg

Privlačna, a tudi uporabna

Otroška kopalnica pa naj bo poleg privlačnega videza tudi uporabna. Kopalniška oprema naj bo razporejena premišljeno in naj bo otroku dosegljiva, naučite pa ga tudi, kako posamezne elemente pravilno uporabljati. Izberite takšne površine in materiale, ki jih je enostavno očistiti.

Več idej za dekoracijo otroških kopalnic pa najdete v naši fotogaleriji.